Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále. Španělské kroniky dobývání Mexika Hernánem Cortézemudávají, že na slavnostní tabuli Montezumy II., vládce Aztéků, nebylo jiných nápojů než čokolády, podávané ve zlatých pohárech se zlatou lžičkou. Dochucována vanilkou a kořením, podávaná čokoláda byla našlehána do lahodné pěny, která se rozpouštěla v ústech. Každý den tak bylo připraveno alespoň 50 šálků čokolády pro krále a dalších 2000 pro šlechtice jeho dvora.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.
Nabízíme produkty holandského výrobce čokoládyTrianon a belgických výrobců čokolád Delafaille, Starbrook-Airlines a dalších . Naším cílem je poskytnout zákazníkům prémiové belgické cukrovinky v luxusních obalech a atraktivních designech.
Trianon
V roce 1950 Nico Schmalgemeijer založil v Amsterdamu firmu Trianon a od počátku se zaměřil na výrobu z vysoce kvalitní belgické čokolády. Během krátké doby si získal stále se zvyšující počet zákazníků, kteří oceňují vysokou kvalitu čokoládových tyčinek a dalších specialit. V roce 1967 kvůli rostoucí poptávce přestěhoval a rozšířil výrobu do města Oss v centrální části Nizozemí. Mezitím se do práce ve firmě zapojili i jeho dva synové a pokračovali v tradici výroby a inovací čokoládových výrobků v nejvyšší kvalitě. Naplňováním potřeb trhu si získali zákazníky v Evropě i ve světě a v roce 1990 se přestěhovali do nového výrobního závodu ve městě Oss a do firmy se zapojila už třetí generace rodiny. Koncept kvality surovin a výroby podle IFS a naslouchání potřeb zákazníků je zárukou profesionálního a spolehlivého partnerství.
Delafaille Chocolatier
byla založena v roce 1999 a začla vyrábět čokoládové pralinky, mořské plody a tyčinky v moderním závodě v Beverenu blízko Antwerp. Velký důraz je kladen na kvalitu surovin a moderní metody výroby podle certifikátu IFS. Balení všech výrobků je prováděno v Ostravě ve firmě Ostrapack, kde je zaručena vysoká kvalita balení díky standartům IFS a BRC a hlavně vysoká flexibilita balení pro jednotlivé zákazníky, a to i pod vlastní značkou.
Starbrook-Airlines
1914 : Jan-Baptist Learoy, původem z Belgie se usadil ve městě Santa Barbara v Kalifornii. Koupil si Curtis Jenny JN4
1932 : Jeho synové Emile a Jack Learoy létají na "de Havilland DH4" pro U.S. Airmail services. Je to velmi náročná a nebezpečná práce. Bratři sní o založení vlastní letecké poštovní společnosti ‘ Starbrook Airlines’.
1948 : Po 2. světové válce je na různých místech Spojených států k dispozici mnoho vojenských transportních letounů C-47 a spousta náhradních dílů. Emile a Jake se stanou hrdými majiteli jednoho letadla DC-3. Rekonstrukční práce trvají 8 měsíců.
1950 : Při nouzovém přistání na ostrově nedaleko Holand v Jižním Pacifiku vážně poškodí letoun, vrtule a podvozek jsou zcela zničeny.
1951: Bratři opravují poškozené DC-3. Mezi prací na letadle si také zdobí a vylepšují své malé letiště. Letištní budovu vybaví novým nábytkem, který vytvoří z hliníkových dílů. Interiér vyzdobí Jack Learoy svými obrazy.
1952 : Letecká společnost Starbrook Airlines se vrací na oblohu s opravenou DC-3. Nábytek použitý na letišti se stává populární a začíná se prodávat jako "Starbrook Airlines kolekce nábytku".
1998 : Starbrook Airlines uvádí na trh lahodné belgické čokolády v nádherných obalech, které navrhl Jack Learoy. Ilustrace ukazují dobrodružství, letadel a lidí, se kterými se během svého života jako pilot setkal.
Dnes: Lahodná belgická čokoláda Starbrook Airlines je nyní dostupná všem milovníkům létání a leteckých tradic po celém světě.